Waarom Paddockparadijs?


Het Paddockparadijs heeft erg veel goeds te bieden en bootst de natuur op verscheidene belangrijke punten na.

 • Beweging
  Door de uitnodigende werking van het pad en het strategisch plaatsen van voedsel, water en andere prikkelende elementen wordt het paard gemotiveerd tot voortdurende beweging, zoals de natuur het bedoeld heeft.

 • Hoefonderhoud
  Indien gedeeltes van het traject verhard zijn vindt er een natuurlijk hoefonderhoud van onbeslagen hoeven plaats waardoor bekappen minder vaak nodig is. Hierdoor is het Paddockparadijs ideaal te combineren met het concept van 'Natuurlijk Bekappen'.

 • Aandoeningen en ouderdom
  De paarden worden beschermd tegen te rijke weides met gevaar voor o.m. overgewicht, hoefbevangenheid en verergering van zomereczeem.
  Daarnaast zijn paarden, die om gezondheidsredenen minder of geen weidegang mogen krijgen of juist behoefte hebben aan méér weidegang (oude paarden), toch in de gelegenheid bij hun vrienden in de buurt te blijven.

 • Warming-up
  De warming-up tijd voor het rijden wordt verminderd omdat het paard al veel in beweging is.

 • Gedrag
  Neurotisch gedrag neemt af door het verschaffen van natuurlijke uitingsmogelijkheden en het gevarieerde aanbod aan prikkels.

 • Weidegebruik
  De paardeneigenaar heeft totale vrijheid in het weidegebruik zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid van zijn paarden.

 • Rangorde
  Paarden die laag in de rangorde staan kunnen niet in het nauw worden gedreven omdat ze altijd ruimte hebben om uit te wijken of te vluchten voor ranghogere paarden.


Geen voordelen zonder nadelen, dus die zijn er ook enkele. Ze vallen echter in het niet bij al het goede wat het Paddockparadijs te bieden heeft. Voor de volledigheid wil ik ze hier toch even noemen.

 • Verder lopen
  De verzorger moet meer en verder lopen om de paarden verspreid langs het pad te voorzien van hooi; gelukkig blijft deze daar ook fit bij!

 • Modder
  Omdat de paden veel door de paarden belopen worden kan er in het natte seizoen een modderprobleem ontstaan; sommige lager gelegen paddockparadijzen zijn daardoor in de winter helaas niet te gebruiken.


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

6 opmerkingen:

 1. Hey!

  Wanneer er 2 pony's komen, gaan wij hier ook een paddockparadijs maken. Ik heb mijn papa en mama al helemaal overtuigd! Tot mijn mama uiteindelijk vroeg: gaat dat dan niet vervelen? Zo maar 3 uurtjes per dag in de weide en voor de rest de hele tijd rond lopen of gewoon stilstaan? Ik ga wel regelmatig voor een boomstam ofzo zorgen, maar nu twijfel ik hier ook over: gaat het niet vervelen ( na een tijdje)?

  Groetjes :D
  Heike

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Heike,

  Het is de bedoeling dat er op verschillende plaatsen in het pad van het paddockparadijs elementen worden aangebracht waardoor de paarden zoveel mogelijk blijven bewegen. Bv. hier en daar bakken of netten met hooi, een liksteen, takken e.d. en dat dat allemaal ver van het water af is, zodat ze heen en weer moeten lopen. Ook groeit in het pad (aan de randjes) altijd nog wel wat eetbaars, zodat ze veel aan het scharrelen zijn.

  Zeker met pony's (die erg snel te dik worden) is het slecht voor hun gezondheid om ze de hele dag in de wei te laten lopen. Daar kunnen ze allerlei aandoeningen van krijgen, zoals hoefbevangenheid, jeuk, en andere uitingen van een verstoorde stofwisseling. De 'oude' manier was dan om ze een groot deel van de dag op een (meestal vrij kleine) paddock te houden, met weinig bewegingsmogelijkheden. Met een paddockparadijs heb je de mogelijkheid om ze én slank en gezond te houden én ze toch zoveel mogelijk beweging te geven.

  Succes met de aanleg van je paddockparadijs!

  Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, Ik overweeg om dit jaar mijn paard in een Paddock Paradise te huisvesten maar ik ben nog wat terughoudend over het feit dat mijn paard artrose heeft, dus weet niet of het dan wel goed is als ze de hele dag loopt. Tevens heeft ze ook snel last van kou en heeft echt een deken nog met slecht koud en nat weer (juist voor haar doorbloeding en spieren goed te houden) En tevens rijden we nog wedstrijden met haar en heeft ze voor ijzers (dit is echt noodzakelijk omdat ze ongelijke voorhoeven heeft (komt ook de artrose o.a. vandaan).

  Dus in hoeverre is een paddock paradise voor een (wedstrijd) paard met artrose, geschikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LENDINGTREE® LENINGEN INC.


  Dit is goed nieuws van LendingTree inc, we bieden alle soorten leningen om aan uw gewenste wensen te voldoen. Of het nu gaat om een ​​lening om een ​​nieuw bedrijf te starten, een auto te kopen, een huis te kopen, nieuwe machines te kopen of uw schulden af ​​te betalen. Ik ben blij dat LendingTree, de meest vertrouwde online leningmaatschappij, hier is om te helpen. Neem contact met ons op via e-mail op (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Grote of onverwachte uitgaven kunnen bij iedereen op de loer liggen. Een persoonlijke lening krijgen voor onverwachte financiële problemen kan moeilijk zijn, zelfs zonder slechte kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht als u een lening nodig heeft in Griekenland, Polen en Nederland? Het antwoord is de kredietverstrekker LendingTree, via (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Wanneer onverwachte regenval tijdens uw parade kost, laat LendingTree inc u helpen om dekking te vinden. Een persoonlijke lening kan de oplossing zijn om te voorkomen dat u overweldigd raakt wanneer de dagelijkse kosten van levensonderhoud beginnen op te lopen. Maar als u enkele minpunten op uw krediet heeft staan, kan het moeilijk zijn om het leningproduct te vinden dat u nodig heeft.

  Een lening krijgen via LendingTree inc is extreem snel en gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke lening, een autolening of een snelle lening, ons doel is om de beste online lening op de markt te zijn. De reden waarom u een lening afsluit, is geheel aan u. We vragen je niet om ons je leven te vertellen, maar we willen je helpen te bereiken wat je wilt.


  Neem vandaag nog contact met ons op via.

  E-mailadres: (lendingtreegroupinc@gmail.com)
  E-mailadres: (lending-tree@outlook.com)
  Website: www.landingtree.com

  Ga voor meer informatie naar (https://en.m.wikipedia.org/wiki/LendingTree)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede dag, ik ben nu zo blij omdat ik vandaag mijn lening van € 29.000 heb gekregen van dit goede bedrijf LAPO na verschillende oplichting van verschillende cheaters, je kunt ook contact met hen opnemen als je een snelle lening nodig hebt, neem nu contact met hen op via deze e-mail: lapofunding960@gmail .com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo allemaal, ik heb geld verloren aan zoveel bedrijven die beweerden echte geldschieters te zijn, maar al mijn inspanningen zijn tevergeefs geweest, ik heb meer dan 35.000 euro verloren aan nepgeldschieters die beweren te zijn wat ze niet zijn. Totdat mijn vriend me voorstelde aan de juiste geldschieter die ik contacteerde en ik met succes een lening van hen kreeg in slechts 48 uur, zou ik iedereen die op zoek is naar een lening zonder angst aanraden om contact met hen op te nemen via e-mail:lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  BeantwoordenVerwijderen