Wie is Jaime Jackson?


Hoefexpert

De Amerikaan Jaime Jackson, hoefsmid van origine, is al ruim 35 jaar werkzaam als hoefexpert. Hij geeft lezingen, schrijft boeken, is een gerespecteerd onderzoeker en kenner van hoeven van wilde en gedomesticeerde paarden en een pionier op het gebied van natuurlijke hoefzorg. Zijn eerste boek The Natural Horse schreef hij in 1992. Het was gebaseerd op onderzoek onder wilde paarden in hun natuurlijke omgeving (The Great Basin in het westen van de VS), dat hij uitvoerde van 1982 tot 1986. Hij ontdekte dat deze paarden niet alleen langer leefden dan hun gedomesticeerde soortgenoten, maar ook niet leden aan de hoefziektes die een plaag vormden voor paarden in gevangenschap - hoefkatrolontsteking en hoefbevangenheid. Naar aanleiding van dit onderzoek begon Jaime te experimenteren op de hoeven van gedomesticeerde paarden om een effectieve manier van bekappen te vinden die de hoeven sterk hield en ijzers overbodig maakte. In 1990 stopte hij met het beslaan van paarden en begon in plaats daarvan te pleiten voor de zg. 'wild horse trim' (het bekappen van hoeven naar de voorbeelden uit het wild). Al snel concludeerde hij dat zelfs paarden met ernstige hoefaandoeningen - als ongeneeslijk bestempeld door dierenartsen en hoefsmeden - na verloop van tijd konden herstellen door natuurlijke bekapping en natuurlijke verzorging (een dieet en manier van houden gebaseerd op de natuur).

De belangrijkste principes voor natuurlijke hoefbekapping volgens Jaime Jackson

 • Laat zitten wat er van nature hoort te zitten
 • Verwijder alleen dat wat in het wild op natuurlijke wijze slijt
 • Laat groeien wat van nature aanwezig zou zijn maar niet veroorzaakt wordt door onnatuurlijke invloeden
 • Negeer alle pathologie

Oprichter van AANHCP

In de eerste jaren van de 21e eeuw richtte Jaime de AANHCP op (American Association of Natural Hoof Care Practitioners - Amerikaanse vereniging van natuurlijke hoefverzorgers), een non-profit organisatie voor onderwijs, training en certificering van natuurlijke hoefverzorgers. Later heeft de organisatie haar blikveld verbreed en haar naam veranderd in "Association for the Advancement of Natural Horse Care Practices" (Vereniging ter bevordering van natuurlijke zorg voor paarden). Jaime Jackson is de directeur van deze vereniging.

Bedenker van 'Paddock Paradise'

Jaime's meest recente boek, Paddock Paradise: A Guide to Natural Horse Boarding (2006) is een verdere uitwerking van het concept van natuurlijke zorg voor paarden ter behoud en/of herstel van een optimale gezondheid. Het principe van Paddock Paradise wordt inmiddels algemeen erkend als een middel voor het verschaffen van veilige, humane leefomstandigheden dat gebruikmaakt van de natuurlijke instincten van paarden om beweging en ander gedrag dat essentieel is voor een gezond paard te stimuleren en mogelijk te maken.
Jackson's onderzoek, gebaseerd op modellen uit het wild, huldigt de theorie dat paarden fysiek, mentaal en emotioneel goed gedijen als ze gehouden worden in een omgeving die rekening houdt met de meest basale elementen uit hun natuurlijke wereld door hen aan te zetten tot voorwaartse beweging. Jackson merkt op dat omdat er een verband is tussen de hoef en de samenhang tussen natuurlijk gedrag en beweging, de hoef teruggebracht kan worden naar zijn toestand van aangeboren heelheid en gezondheid door paarden onder te brengen in een nagebootste natuurlijke omgeving.
Het concept van het 'Paddockparadijs' is ontworpen om door het creëren van een stelsel van paden met diverse stimuli, zoals strategisch in of langs het pad gesitueerde voer- en drinkplaatsen, nieuwsgierigheid en beweging te activeren.

Andere onderwerpen die Jaime Jackson onderzoekt m.b.t. een natuurlijke leefwijze voor paarden in een Paddockparadijs omvatten aanbevelingen voor dieet en voeding; water en drinkgedrag; mest en dominantie; rol-, schraap- en badgedrag; rust-, slaap- en zorggedrag; strijd en spel, prooi- en roofdiergedrag; en het concept van de relatieve dominantie.

Jaime Jackson woont in midden-Californië en is nog steeds actief in het bekappen van paarden en het herstellen van hun gezondheid.

Boeken van Jaime Jackson
 • The Natural Horse: Lessons from the Wild (1992) (in 1997 heruitgegeven als The Natural Horse: Foundations for Natural Horsemanship)
 • Horse Owners' Guide to Natural Hoof Care (1998)
 • Paddock Paradise: A Guide to Natural Horse Boarding (2006)

Websites
Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

16 opmerkingen:

 1. Goed informatie, Hieruit blijkt weer hoe belangrijk een goede hoefverzorging en de leefomstandigheden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HEBT U LENINGEN NODIG VOOR ZAKEN OF PERSOONLIJK GEBRUIK? Wij verstrekken leningen in verschillende valuta met een betaalbare rentevoet van 2%. Ons bedrijf streeft ernaar uitstekende professionele financiële diensten te verlenen. Neem contact met ons op om hier op onze pagina of via e-mail te solliciteren: (robertokennety@gmail.com) voor meer informatie .. Met vriendelijke groet

  Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
  Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getuig hoe ik mijn financiële zorgen beëindig


  Dag iedereen, we verstrekken leningen aan particulieren, bedrijven en samenwerkende instellingen. Ik ben mevrouw Clency Dexter. Ik woon in Florida en ik ben een gelukkige vrouw vandaag, ik wil de heer PENDELIS WEALTH bedanken vanwege de aangeboden leningen, een Godfearingman . (HET IS WAAR) contact via: pwloancompany484@gmail.com


  Vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, bent u op zoek naar een legale en betrouwbare kredietverstrekker? Heeft u een lening nodig? Heeft u dringend financiële hulp nodig? Heeft u een spoedlening nodig om uw schuld af te lossen of heeft u een kapitaallening nodig om uw bedrijf te verbeteren? Wij bieden alle soorten leningen aan particulieren en bedrijven tegen een rente van 2% tegen duidelijke en begrijpelijke voorwaarden. We zullen elk bedrag overal leveren, als u geïnteresseerd bent in een lening van ons bedrijf, neem dan contact met ons op voor meer informatie

  (E-MAIL) globalfinanceloancompany1@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. My passion to trade has grown so big , Mr Mia has made my world beautiful by earning $6,500 on my little investment of $570 , I was always losing on the options market .. Ever since I invested with Mr Mia, I was always on the good side. He never gambled with me but traded for me, all Thanks to Mr Mia  for my wonderful earnings.. Binary/bitcoin optional trading ,Way to success is very narrow,and what makes it narrow is disbelief and doubt in front of opportunity. Bitcoin is the real deal. Invest I fully recommend Him to you to also share this great experience with me Email:int.hackers002@gmail.com
  WhatsApp: +1(301) 329-5298

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LENDINGTREE® LENINGEN INC.


  Dit is goed nieuws van LendingTree inc, we bieden alle soorten leningen om aan uw gewenste wensen te voldoen. Of het nu gaat om een ​​lening om een ​​nieuw bedrijf te starten, een auto te kopen, een huis te kopen, nieuwe machines te kopen of uw schulden af ​​te betalen. Ik ben blij dat LendingTree, de meest vertrouwde online leningmaatschappij, hier is om te helpen. Neem contact met ons op via e-mail op (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Grote of onverwachte uitgaven kunnen bij iedereen op de loer liggen. Een persoonlijke lening krijgen voor onverwachte financiële problemen kan moeilijk zijn, zelfs zonder slechte kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht als u een lening nodig heeft in Griekenland, Polen en Nederland? Het antwoord is de kredietverstrekker LendingTree, via (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Wanneer onverwachte regenval tijdens uw parade kost, laat LendingTree inc u helpen om dekking te vinden. Een persoonlijke lening kan de oplossing zijn om te voorkomen dat u overweldigd raakt wanneer de dagelijkse kosten van levensonderhoud beginnen op te lopen. Maar als u enkele minpunten op uw krediet heeft staan, kan het moeilijk zijn om het leningproduct te vinden dat u nodig heeft.

  Een lening krijgen via LendingTree inc is extreem snel en gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke lening, een autolening of een snelle lening, ons doel is om de beste online lening op de markt te zijn. De reden waarom u een lening afsluit, is geheel aan u. We vragen je niet om ons je leven te vertellen, maar we willen je helpen te bereiken wat je wilt.


  Neem vandaag nog contact met ons op via.

  E-mailadres: (lendingtreegroupinc@gmail.com)
  E-mailadres: (lending-tree@outlook.com)
  Website: www.landingtree.com

  Ga voor meer informatie naar (https://en.m.wikipedia.org/wiki/LendingTree)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dringende lening aanbieding.

  Gegroet, Is er een dringende behoefte aan een dringende lening, betaling van rekeningen, aankoop van onroerend goed, bedrijf, enz.? Een betrouwbare kredietverstrekker? Dit is uw kans. Wij bieden leningen aan met een rente van 2%. Stuur ons een e-mail voor de lening: ( inforamzanloan@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede dag, ik ben nu zo blij omdat ik vandaag mijn lening van € 29.000 heb gekregen van dit goede bedrijf LAPO na verschillende oplichting van verschillende cheaters, je kunt ook contact met hen opnemen als je een snelle lening nodig hebt, neem nu contact met hen op via deze e-mail: lapofunding960@gmail .com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo allemaal, ik heb geld verloren aan zoveel bedrijven die beweerden echte geldschieters te zijn, maar al mijn inspanningen zijn tevergeefs geweest, ik heb meer dan 35.000 euro verloren aan nepgeldschieters die beweren te zijn wat ze niet zijn. Totdat mijn vriend me voorstelde aan de juiste geldschieter die ik contacteerde en ik met succes een lening van hen kreeg in slechts 48 uur, zou ik iedereen die op zoek is naar een lening zonder angst aanraden om contact met hen op te nemen via e-mail:lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kwam dit leningbedrijf tegen op Facebook en ik nam contact op met de e-mail die ik zag ineens kreeg ik een lening van $ 60.000 USD, dus ik geloofde nooit dat dit allemaal zou kunnen werken totdat ik $ 60.000 USD kreeg, zal iedereen adviseren die behoefte heeft aan een lening om contact op te nemen met deze leningmaatschappij voor hulp bij een lening is dit het e-mailadres van het bedrijf (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) of contact via WhatsApp @ + 1 443 281 3404

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo
  Ik wil dat je weet dat we gerenommeerde hackers zijn die met succes lege ATM-kaarten hebben gehackt die geld kunnen opnemen bij elke geldautomaat waar ook ter wereld. Dit werd mogelijk gemaakt door nieuwe software genaamd "TYUPKIN", die is uitgevonden door mijn team van technische hackers. Nadat we deze kaart hebben ontwikkeld, verspreiden we deze om het leven van mensen te verbeteren en hen een betere levensstandaard te geven. Deze kaarten waren geladen met $ 600.000 USD per stuk en we hebben een beperkte voorraad. Deze kaarten zijn van jou als je voldoet aan de criteria die erin staan. Neem contact met mij op via darkerwebcoinbase@gmail.com om door te gaan met de levering van deze gehackte ATM-kaart

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo, ik ben een persoon die vooraf gratis internationale leningen aanbiedt. Met een kapitaal dat zal worden gebruikt om leningen tussen individuen op korte en lange termijn te verstrekken, variërend van 2.000 € tot 2.000.000 € voor alle serieuze mensen die echt in nood zijn, is het tarief

  rente bedraagt ​​2 à 3% per jaar. Neem contact met mij op voor een snel en betrouwbaar krediet!

  E-mail: jopie.mandemakers@financier.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. RASK OG PÅLITELIG KLAR!!!!!!! Caravellamariepierre@gmail.com


  Vi tilbyr lån fra € 5 000 til € 9 000 000 som kan tilbakebetales fra 1 til 40 år med en rente på 2 % per år.
  Ta kontakt hvis du trenger en rask og pålitelig kreditt
  E-post: caravellamariepierre@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. SNABB OCH PÅLITLIG KLAR!!!!!!! Caravellamariepierre@gmail.com


  Vi erbjuder lån från 5 000 € till 9 000 000 € som kan återbetalas från 1 till 40 år med en ränta på 2 % per år.
  Kontaktas om du behöver en snabb och pålitlig kredit
  E-post: caravellamariepierre@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com

  BeantwoordenVerwijderen