Plattegronden van Marja's PP's


Beginpagina Marja's PP's | Plattegronden | Extra's | Weide/voeding | Ervaringen | Foto's/filmpjes

We beschikken over twee percelen die beide zijn ingericht als Paddockparadijs. Bij huis heb ik een Paddockparadijs aangelegd rondom een weide van ca. 5000 m² en op 500 m afstand van ons huis ligt een Paddockparadijs dat een weide van ca. 11000 m² omsluit.

Paddockparadijs 1

Paddockparadijs 1 bevindt zich op ons huisperceel. Als we in de bak rijden is de doorgang achterin de bak dicht, maar omdat het pad doorloopt langs de bak wordt het traject toch niet onderbroken.

De paddock links bovenin heeft een afmeting van ca. 20 x 25 m. De bak rechts is ca. 20 x 40 m (tot aan de longeerkraal, dus excl. de uitloop van de stal). De longeerkraal heeft een doorsnede van ca. 14 m.
De grote schuilstal (rechts) is ca. 4 x 6 m en de kleine (links) ca. 2 x 3 m.
Het pad is op de meeste plaatsen 2,5 m breed, behalve het gedeelte van de rijbak naar het bos (met de bomen erlangs), dat is ca. 3,5 m.

In september 2011 hebben we een poel laten aanleggen (rechts bovenin) en de grond die daaruit kwam is neergelegd bij de bosrand, zodat daar een flinke heuvel is ontstaan. De noordkant van de poel heeft een steile en de zuidkant een langzaam aflopende oever. De steile oever is afgezet, zodat deze kan begroeien en er hopelijk ook amfibieƫn in en rond de poel zullen gaan leven.

Het bos tussen paddockparadijs 1 en 2 is eigendom van de gemeente, maar we kunnen daar in de toekomst zeer waarschijnlijk een 30 m brede strook van kopen (gelegen aan de linkerzijde), zodat we een verbindingspad tussen de twee paddockparadijzen kunnen aanleggen. Dat zal een zeer gevarieerd pad worden, met hoogteverschillen en hier en daar paddockjes.

Paddockparadijs 2

Paddockparadijs 2 ligt ca. 400 meter van ons huis, achter het bosperceel.
Daar is geen schuilstal maar er is in de paddocks meer dan voldoende beschutting onder het brede bladerdak van de oude eiken langs de rand.

De paddock links bovenin is ca. 20 x 30 m, de paddock links onderin ca. 18 x 30 m.
De paden zijn overal ca. 2,5 m breed, alleen het gedeelte dat de twee paddocks verbindt is in werkelijkheid een stuk breder omdat er een schuine helling in zit. De hoeken van de paden (rechtsboven en -onder) zijn afgeschuind zodat de paarden in eventuele volle vaart de ruimte hebben om de bocht om te gaan.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we in de loop van 2012 ongeveer eenderde deel van paddockparadijs 2 afstaan ten behoeve van het herinrichtingsproject van de Grote Molenbeek, die aan de rechterkant langs het perceel loopt. De beek is nu nog recht maar zal zijn oude meanderende loop terugkrijgen.

Volgende pagina

Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten