Weide/voeding in Marjolein en Bram's PP


Beginpagina Marjolein en Bram's PP | Plattegrond | Extra's | Weide/voeding | Ervaringen | Foto's/filmpjes

Hooivoersysteem

We verspreiden het hooi bij droog weer in heel veel hoopjes op het pad. We hebben een grote hooiruif van 2 bij 2 meter met een dak waar ook altijd hooi ligt en we hebben een hooizak hangen en een grote vrachtwagenband die we vullen met hooi, allemaal op verschillende plaatsen. Verder heb ik fijnmazige hooikussens die bij regen ook op het pad kunnen hangen of liggen. De waterbakken staan weer op een andere plek.

Voeding

Ze krijgen hooi, hooi en hooi. De grote paarden mogen een paar uurtjes per dag in de wei, de Shetlanders niet. Eén heeft de neiging om hoefbevangen te worden van gras en sowieso worden ze al van een uurtje in de wei veel en veel te dik. Ze krijgen allemaal zeewier van Bio-Ron, en een beetje groenten (wortel, kool) in een emmer. De grote paarden krijgen ook nog een handje spelt en een handje gemengde granen ook van Bio-Ron. En ze hebben een Himalaya-liksteen. En wilgentakken!

Weidegebruik

De grote paarden gaan in lente, zomer en herfst een paar uur per dag in de wei. Als het lukt en we zijn thuis in de ochtend een paar uur en in de avond een paar uur. We gebruiken de weiden om en om. Steeds een maand de ene, dan weer een maand de andere. In de winter doen we de weiden dicht, dan is het veel te nat.

Weideonderhoud

Ze mogen in de hele wei. We halen elke dag de mest weg. Die composteren we en brengen hem dan weer terug op de wei. We hebben aardig wat zuring, daar halen we de toppen steeds vanaf. Verder passen we het Agriton-EM systeem toe. Meer informatie hierover bij Bio-Ron.

Volgende pagina

Terug naar vorige pagina

Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten