Marjolein en Bram's PP ervaringen


Beginpagina Marjolein en Bram's PP | Plattegrond | Extra's | Weide/voeding | Ervaringen | Foto's/filmpjes

Reden Paddockparadijs

We proberen onze paarden een zo natuurlijk mogelijk leven te geven en veel beweging en afwisseling te bieden. Mijn Belgische Warmbloed Carmen had toen ze nog op een manege stond en veel in de stal, vaak last van spierbevangenheid. Nu ze sinds drie jaar dag en nacht buiten loopt (zonder deken) heeft ze nergens meer last van. Ze is 23 jaar.

Veranderingen bij de paarden

Zie ook hierboven. Er is heel veel verschil. De paarden zijn veel stabieler en gezonder geworden. Ze hebben nu een sociaal leven, vooral in het voorjaar (jeukende wintervacht die eruit gaat) zijn ze voortdurend met elkaar bezig. Hun hoeven zijn gezond en keihard, ze zijn relaxed en happy.

Voor- en nadelen

We hebben het Paddockparadijs bij ons huis en we zijn er heel veel mee bezig. Het voordeel is dat je niet per se elke dag hoeft te rijden. Het nadeel is dat je alles zelf moet doen en dat je na een dag werken, eten koken voor jezelf en voor je paarden zorgen soms ook geen zin meer hebt om nog te rijden. Maar het is het dubbel en dwars waard. Paarden horen niet in een stal te staan, ze horen een leven te leiden dat zo dicht mogelijk bij hun aard ligt.

Volgende pagina

Terug naar vorige pagina

Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten