Marja's schuilstallen


In een van mijn twee Paddockparadijzen beschik ik over twee open schuilstallen, een grote en een kleine, ieder op een helft van het Paddockparadijs.

Grote schuilstal
De grote schuilstal heeft een afmeting van ongeveer 4 x 6 m. Deze faciliteit was al aanwezig toen wij verhuisden naar deze plek, we hebben er alleen een stuk wand uit moeten halen om hem als open stal te kunnen gebruiken. De stalbodem is een zandbodem die bestraat is met 30 x 30 cm trottoirtegels.
Onze paarden gebruiken deze stal vrijwel alleen maar als beschutting tegen de regen of felle zon, vooral het laatste. Eten doen ze uit de hooibakken die buiten staan, dus voor de rest van de tijd worden de stallen zelden gebruikt.
Alle zeven paarden kunnen tegelijkertijd in deze grote schuilstal, hoewel Frosti, de ranglaagste, er dan meestal toch maar voor kiest om buiten te blijven.
Deze grootste stal ligt toevallig met de opening naar het zuidoosten, heel praktisch omdat de wind het minst vaak uit die hoek komt.

Kleine schuilstalDe kleine schuilstal meet ongeveer 2 x 3 m en heeft een betonbodem. Ook deze ruimte bestond al en is voorheen waarschijnlijk als garage o.i.d. gebruikt. Wij hebben er alleen de grote deuren uit gehaald en beschermingslatten voor het raam gespijkerd.
In deze stal kunnen twee, hooguit drie (maar dan wel heel verdraagzame) paarden. Als hij wordt gebruikt, dan is het meestal tegen de felle zon.
De opening van deze stal is weliswaar op het winderige noordwesten gericht maar door de bomen die ervoor staan komt er toch vrij weinig wind naar binnen.

Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten