Inwijding van het eerste 'hooikussen'

Nieuwsbericht van zondag 13 december 2009

Zoals ik al eerder heb geschreven heb ik een poos geleden een enorm stuk net besteld bij Huck, om precies te zijn dit type net. Daar had ik al eerder twee grotere hooinetten van gemaakt, maar ik ben nu begonnen met het maken van een aantal kleine 'hooikussens' van ca. 65 x 65 cm. Het is mijn bedoeling er een stuk of 10 van te maken, die ik dan door heel mijn PP kan verspreiden, door ze aan een paal vast te haken, los neer te leggen, op te hangen of wat ik nog meer kan bedenken. Ik wil het op verschillende manieren gaan doen zodat de paarden alert en creatief blijven.
Vanochtend hebben de paarden het eerste hooikussen 'ingewijd'. Ik had het om een paal van de binnenafrastering bevestigd. Zie dit fotoalbum voor een 'stripverhaal' van de inwijding.

Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

4 opmerkingen:

 1. Beste hooinettenmaakster, Enig, die netten. We hebben meteen een flink net en een klos touw besteld om er meerdere van te maken. Maar..... hoe? Het net is rondom afgewerkt. Als ik het doorsnijd, hoe werk ik dat dan af? Rafelt het?
  Heb jij het net omgehaakt? Hoe sluit jouw net? volgens mij ook met het touw.....
  Ik popel om te beginnen. Alvast hartelijk dank voor je tip van het net. laat voor anderen alsjeblieft ook de url van huck staan....
  vriendelijke groeten, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marianne,

  Ik heb de door Huck afgewerkte rand eraf geknipt. Dan blijven er 'steeltjes' over, die ik stuk voor stuk met een aansteker heb dichtgesmolten (anders blijven er allemaal draadjes afkomen).
  De manier waarop ik de randen van de netten aan elkaar heb gemaakt, kan ik het beste omschrijven als 'vingerhaken', waarbij ik de afgebrande steeltjes plat langs de rand heb gelegd (zodat ze in het haaksel komen te zitten).
  Om het net te sluiten nadat het gevuld is: aan een hoek van de open zijde heb ik een grote karabijnhaak gemaakt. Aan de andere hoek van die open zijde heb ik een dubbel touw bevestigd (even lang als die open zijde) met een kleinere karabijnhaak aan het uiteinde. Dat touw wordt dan door de rand van de open zijde 'geslalomd' om het net te sluiten, waarna de kleine karabijnhaak aan de grote karabijnhaak vastgehaakt wordt.
  De laatste foto's in het fotoalbum dat in bovenstaande tekst genoemd wordt, laten wat details zien van touw en karabijnhaken.
  Hopelijk is het zo duidelijk :-).

  Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marja,

  sinds enige tijd hebben wij een hooinet-in-frame in gebruik (met dank aan Ton en Els). Het ging echter niet lukken om de rand van het net met touw af te werken zoals jij hebt gedaan, respekt, maar ik ben geen freubelaar met zoiets. Kortom, ik heb een voor mij gemakkelijkere manier gezocht en gevonden welke ik graag wil delen. De randen heb ik voorzien van polypropylene band en deze om de gesmolten steeltjes gevouwen en vervolgens met een rijgsteek van 2 mm polypropylene koord dichtgemaakt. Het eerste net heeft op die manier de test doorstaan en inmiddels is de tweede in gebruik (kleinere mazen). Met dank en inspiratie aan jouw website!

  Groetjes, Nicole.

  P.s. mocht hier interesse voor zijn: er zijn foto's van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Nicole,

  Dat is inderdaad ook een handige manier om het net af te werken. Leuk dat je dat even hier hebt laten weten :-)!
  In foto's ben ik zeker geïnteresseerd, zou je ze willen mailen (of een link naar een album)? Dat kan naar het e-mailadres dat je kunt vinden bij 'Contact' (zie menu). Alvast bedankt!

  Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen