Fijnmazige hooitassen


Verschillende maten en uitvoeringen

Enkele Amerikaanse bedrijven hebben fijnmazige 'hooitassen' ontwikkeld. Deze zijn gemaakt van een soort raster van stevig canvas band. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en maaswijdtes en met open of dichte achter- en zijkanten.
Net als de fijnmazige hooinetten zorgen deze hooitassen ervoor dat je paard veel langer met zijn hooi bezig is, wat beter is voor zijn spijsvertering en verveling tegengaat.Leveranciers

De hooitassen zijn in Amerika te bestellen bij de volgende leveranciers:


Nu ook in Nederland

Ook in Nederland zijn inmiddels fijnmazige hooitassen verkrijgbaar, van het merk Little Bit. Deze tassen hebben zeer kleine mazen van 3 x 3 cm en zijn dus zeer geschikt voor het verlengen van de eettijd. Ze zijn er in twee maten, de grote Hooitas en de kleinere Trailertas, en je kunt ze bestellen op de productenpagina van het Paarden Kennis Centrum.Ken je in Nederland of Europa nog meer leveranciers van dergelijke hooitassen? Ik hoor het graag in een reactie onderaan deze pagina of via het contactformulier.

Kijk ook eens naar de filmpjes van hooinetten en hooitassen.

Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

5 opmerkingen:

 1. ik heb zelf sinds 3 jaar een hooinet van http://www.heunetz.de/index.php?cPath=40
  prima kwaliteit. ben dik tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vind ze erg mooi, wel prijzig.weet iemand watvoor verzendkosten er nog bij komen? kan het niet vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heeft iemand al ervaringen met de grootte van de maas van de hooitassen van het PKC? En het materiaal van de zij- en achterkanten?

  Als ik kijk naar de maaswijdte, dan lijkt deze erg klein, kunnen de paarden het hooi er wel uit krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Joyce, op het forum staat een topic over de hooitassen van het PKC, kijk hier maar eens. Er zijn nog niet veel ervaringen mee maar wel enkele.

  Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De hooitas die in NL verkrijgbaar is had ik gekocht voor mijn paard, maar die at uit de bovenkant. Dus het hele effect van het langzame eten was weg... Nu hangt de tas bij mijn pony in de stal en dat gaat eigenlijk wel goed. Nadeel is wel dat ze het onderste voer er niet uit krijgt. Dus af en toe moet je het zelf helemaal leeg halen.

  BeantwoordenVerwijderen