'Verplichte' heuvel tussen water en voer

 
Nieuwsbericht van maandag 30 maart 2015

Offenstall (Tanja Romanazzi) heeft weer iets leuks bedacht: de aanleg van een heuvel waar de paarden overheen moeten als ze tussen water en voer heen en weer willen. Door de plaatsing van de afrastering kunnen de paarden er alleen maar óverheen. Een kort filmpje:

 
Terug naar vorige pagina

 
Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

2 opmerkingen:

 1. Leuk!! Dat ik van dit concept nooit eerder heb vernomen. Een geweldig idee om mn grondstuk van 7200m2 hiervoor te gaan inrichten. Palen heb ik al voor afrastering. Kwestie van een paar duizend euro investeren aan schrikdraad, drainage ed. Stal(120m2) met betonnen uitloop, stroom en grondwaterpomp is aanwezig. Zo'n 2000 naaldbomen met daaromheen een track van ongeveer 200meter. Tussen de bomen door nog een track uitstippelen. Ruimte voor een paddock van +/- 15x40meter, een pool van 10x10m erbij. Genoeg weidegang te huren bij de buren. Kleine blokhut voor zadels ed. Grote tandemasser caravan aanwezig. Toilet en douche ,lekker primitief, in een gedeelte vd de stal. Alle boodschappen,restaurants,hotels op 500meter fietsen in dorpskern. Goede uitrijmogelijkheden. Gelegen in Rees-Haldern over de grens van Emmerich am Reihn. 4 km van de snelweg Oberhausen/Arnhem. Genoeg ruimte voor een 5 tal caravans. Superidee van Jamie Jackson zeg.. Mooie therapie voor paarden met overgewicht. En zelf tot rust komen met een heerlijk Duits biertje aan de overkant(met het pondje voor €1,50 pp) van de rijn van Rees. Eindelijk een idee gevonden waarbij ik geen vergunning voor nodig heb. Altans dat hoop ik want in Duitsland kunnen ze moeilijk doen, maar dat denk ik eigenlijk niet want op een industrieterein horen geen dieren. Graag verneem ik van ideeën en kritiek. Met vriendelijke hoefgroetje van Stef

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Stef,

   Leuk dat je zo enthousiast bent :-)! PP is inderdaad een prachtig concept om paarden een leuker leven met meer beweging en afwisseling te geven.
   Ik zag dat je al lid bent geworden van het forum. Daar is veel kennis en ervaring te vinden en je kunt er al je vragen stellen. Tot ziens daar!

   Vriendelijke groet,
   Marja

   Verwijderen