Plattegrond van Esther's PP


Beginpagina Esther's PP | Plattegrond | Extra's | Weide/Voeding | Ervaringen | Foto's/filmpjes
Terreinbeschrijving

Het is een langwerpig vierhoekig weiland, met een lichte glooiing. Omdat het een helling heeft is het vrij droog, de grondsoort is zanderige leem. Het is redelijk droog al kan het met nat weer op sommige plaatsen wat kapot gelopen worden.

Afrastering

Het buitenraster is van houten palen met drie draden. Ik heb de wei in twee stukken verdeeld met een aantal houten palen voor de stevigheid, met daartussen prikpalen. Hier zitten twee draden lint op (breed lint boven, smaller lint onder).
Het looppad rondom de wei is met prikpaaltjes gemaakt. Hier zit één dun lint aan.
Vooraan het pad is een breed stuk (soort paddock) met het water en een schaduwplek. Aan de andere kant loopt het pad dood (daar is een stukje afgesloten om makkelijk een paard op te zadelen of even apart te zetten). Juist het heen en weer moeten zorgt voor wat extra beweging (en veel lol voor de paarden die regelmatig een sprintje trekken op de 'renbaan').

Pad

De basisbreedte is 5-6 meter. Omdat ik strookbegrazing gebruik varieert de breedte op de plaatsen waar ze gras bij hebben gekregen. Als dat kort is gaat de draad weer terug naar de basisbreedte.

Volgende pagina

Terug naar vorige pagina

Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten