Els' PP ervaringen


Beginpagina Els' PP | Plattegrond | Extra's | Weide/voeding | Ervaringen | Foto's/filmpjes

Reden Paddockparadijs

Vooral de overtuiging dat het veel gezonder is voor de paarden. Omdat één Shetlander hoefbevangen is geweest en hij dus heel beperkt mag grazen is dit voor hem ook echt het beste. Zo bewegen ze wel maar vreten zich niet vol. De paarden lijken er heel tevreden mee. Ook het in en uit de wei halen gaat heel gemakkelijk. Ze weten al precies wat de bedoeling is en lopen zo voor ons uit weer het pad op.

Veranderingen bij de paarden

Geen Hoefbevangen periodes meer! De Fjord was erg dik bij aankomst en is nu goed op gewicht. Sinds we ook bestrating hebben gaan de hoeven ook echt vooruit.

Voor- en nadelen

Tja, moeilijk te zeggen wat de nadelen zijn als je ervan overtuigd bent dat dit de enige goede optie is! Stal vind ik geen optie, puur op de wei ook niet. Alleen een paddock met af en toe op de wei kan best, maar de extra prikkeling en beweging is toch wel veel beter.
Als enige nadeel is er de modder! Dus bestrating en zand zijn toch echt belangrijk.

Overige ervaringen

De bestrating en het zand zijn dit jaar (2009) nieuw. We zijn er heel blij mee en de paarden lijken er ook heel gelukkig mee! Ze liggen languit in het zand te slapen.
Als we met een kruiwagen hooi komen aanploeteren door de modder (het ‘erf’gedeelte is niet bestraat) en dan de bestrating oprijden in de paddock merk je echt het verschil! Daar worden we elke dag weer blij van.
Verder zijn we nog echt niet klaar. Het is ons plan om het kleine middenweitje waar het pad omheen loopt op te offeren. Dan wordt het pad niet meer een U maar een langer slinger pad (slangenvolte), hopelijk ook ooit met een poel en een berg!
We dromen nog even verder.......

Volgende pagina

Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

2 opmerkingen:

  1. heb je ook een pensionplekje vrij, heel betaalbaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je een vraag aan Els wilt stellen, kun je haar het beste even mailen. Zie voor haar e-mailadres de beginpagina van haar PP (zie linkjes bovenaan deze pagina).

      Verwijderen