Drinkwatervoorziening in Marja's PP's


Watertank, bad en vlotter


Omdat er geen waterleiding is in ons Paddockparadijs achter het bos, moesten we daar een andere manier verzinnen om onze paarden van drinkwater te voorzien. We hebben jarenlang met 30 ltr jerrycans gesleept, maar hebben inmiddels een drinkwatersysteem dat bestaat uit een watertank en een bad met vlotter.
De watertank heeft een inhoud van 1000 liter en is een voormalige giertank, zoals die vooral vroeger gebruikt werden om gier over het land uit te rijden. De tank wordt thuis met water gevuld en daarna achter de trekker naar de wei achter het bos gereden. Daar wordt hij geparkeerd op een beschut plekje onder de bomen, zodat het water ook bij felle zon niet te warm wordt.
Op de tank is een kraan gemonteerd, vanwaaruit een waterslang naar het bad gaat, waar deze is aangesloten op een koperen waterleiding die achter het bad langs naar een in het bad gemonteerde vlotter loopt. Deze vlotter is bevestigd aan een stevige kunststof plaat die over de badranden is gemonteerd. De vlotter zorgt ervoor dat het water aangevuld wordt zodra ervan gedronken wordt, we hoeven dus niet meer zelf bij te vullen.
Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen onze zeven IJslanders één à twee weken toe met de 1000 liter water.
Het bad staat op een onderstel dat is gelast van dikke verwarmingsbuizen.





Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!