Joyce' schuilstal


In Joyce' paddock bevindt zich een houten open schuilstal waar de paarden naar behoefte gebruik van kunnen maken. In deze stal kunnen fijnmazige grote hooinetten opgehangen worden, zodat de paarden beschut kunnen eten.
Het gedeelte van de paddock rondom de schuilstal is verhard.De schuilstal is 3 meter diep en 6 meter breed. De huidige 3 paarden kunnen er samen in staan, al moeten de ruinen soms een rondje lopen als de merrie besluit dat ze aan de andere kant wil staan.

De opening is gericht op het zuiden. Dat is niet helemaal ideaal, mede door de geringe diepte en geringe dakoverstek, want hierdoor biedt hij minder schaduw dan gewenst en wanneer we regenwind vanuit het zuidwesten hebben, wil het nog wel eens een stukje inregenen. Strooisel ligt dan ook meer achterin in de stal, en vooraan houden we het kaal.

Het plaatsen van een schaduwdoek aan de schuilstal zou een oplossing kunnen zijn om meer schaduw te creeren. Dat zal ik zeker overwegen als we volgend jaar (2010) nog geen nieuwe stal kunnen bouwen.

Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten