Ook jouw PP op deze website?


TIJDELIJKE STOP!
Er kunnen op dit moment geen nieuwe Paddockparadijzen worden aangemeld voor publicatie op deze website omdat ik veranderingen ga aanbrengen in het aanmeldformulier, die ervoor moeten zorgen dat de nadruk komt te liggen op plattegronden, foto's en filmpjes van de betreffende PP's. Oftewel: minder tekst en meer illustraties. Tot nu toe is mijn ervaring helaas dat mensen weliswaar het onderstaande formulier invullen om hun PP aan te melden, maar mij vervolgens nooit de bijbehorende plattegrond en een fotoalbum opsturen. Zonder deze zaken worden PP's niet geplaatst. Ik ga mij dus even bezinnen op een 'hervorming'; tot die tijd is alle onderstaande info en het invulformulier niet van toepassing.


Wil je ook jouw Paddockparadijs op deze website laten zien?

Heb je zelf ook een Paddockparadijs aangelegd? Als je het leuk vindt om je PP aan anderen te laten zien, vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. Hoe meer praktijkvoorbeelden op deze website komen te staan, des te meer inspiratie anderen daar weer uit op kunnen doen en des te meer paarden dus een paradijselijk leven krijgen.
Alvast dank voor je aanmelding!

Heb je nieuws over je PP?

Staat jouw PP-praktijkvoorbeeld al op deze site en heb je iets aangepast of toegevoegd aan je PP? Stuur me dan een e-mail met je nieuws, dan plaats ik je bericht op de nieuwspagina van jouw PP. Foto's ter illustratie van je bericht zijn daarbij natuurlijk van harte welkom!


Aanmeldingsformulier voor plaatsing van je Paddockparadijs op deze website


* Naam:


* E-mailadres:

Mogen bezoekers van deze site je mailen? ja nee

Heb je een eigen website? Zo ja, vermeld hier de URL:

Mag je URL op deze site vermeld worden? ja nee


Lees alle onderstaande vragen goed door en beantwoord ze zo zorgvuldig en uitgebreid mogelijk, zodat de antwoorden zo letterlijk mogelijk overgenomen kunnen worden voor plaatsing op de website.

1. Waar bevindt je PP zich? (plaats / provincie / evt. land)


2. Welke oppervlakte heeft je PP? (Oppervlakte van het gehele perceel, inclusief de centrale wei.)


3. Beschrijf de paarden die in jouw PP leven.
Hoeveel paarden? Welk(e) ras(sen)? Hoeveel merries / hengsten / ruinen? Heb je alleen eigen paarden of ook pensionpaarden?


4. Wat doe je met je paarden?
Rijden, mennen, fokken e.d. of 'alleen maar' verzorgen en genieten? Recreatief of sportgericht?


5. Beschrijf het terrein waar jouw PP is aangelegd.
Is het vlak, glooiend, hoog (droog?), laag (nat?), open/beschut gelegen, met/zonder bos? Welke grondsoort?


6. Geef een beschrijving van zowel binnen- als buitenafrastering.
Vaste of prikpalen? Soort draad/lint? Hoe hoog? Hoeveel rijen?


7. Hoe breed is het pad?
Evt. verschillende breedtes? Wat is de loop en vorm van het pad (recht, slingerend, inhammen etc.)?


8. Voor het natuurlijk onderhoud van onbeslagen hoeven is het belangrijk om paarden verschillende soorten ondergrond aan te bieden.
Is/zijn jouw paard(en) onbeslagen? Heb je verharding toegepast in je PP? Zo ja, wat, waar en over welke lengte van het pad?


9. Welke andere extra's bevinden zich in jouw PP die bijdragen aan een gevarieerde leefomgeving voor je paard(en)?
B.v. paddocks, schuurmogelijkheid, schuilstal, bomen/struiken, boomstammen/takken, rotsblokken, hoogteverschillen/heuvel, drinkpoel, zandplaats, modderbad etc.? Geef van alle extra's een korte omschrijving.


10. Volgens het originele PP-concept zou het hooi op de grond verspreid langs het pad verstrekt moeten worden om de paarden tot beweging te motiveren. Dat kan echter tijdrovend zijn en hooiverspilling in de hand werken.
Welke oplossingen heb jij gevonden voor het voeren van hooi? Waar verstrek je het hooi, op hoeveel plaatsen en waarin (bak, net e.d.)?


11. Wat is de hoofdvoeding voor jouw paard(en) per seizoen?
Gras, hooi of iets anders? Wat voer je je paard(en) nog meer (b.v. krachtvoer / supplementen / liksteen etc.)?


12. Hoe gebruik je je centrale weide?
B.v.: beperkt aantal uren begrazing per dag? Begrazing van de hele wei of strookbegrazing? Helemaal geen begrazing? Hooiwinning? Zijn er verschillen in weidegebruik tussen de seizoenen?


13. Hoe onderhoud je je centrale weide?
Hoe vaak en waarmee bemest je? Bloot/maai je regelmatig? Verwijder je de mest en zo ja, hoe vaak? Heb je veel last van onkruid? Zo ja, welk onkruid vooral en wat doe je er tegen?


14. Wat waren voor jou de belangrijkste redenen om te kiezen voor de aanleg van een PP?
(B.v. hoef- of andere aandoeningen, beweging, afwisseling e.d.)


15. Heb je veranderingen bij je paard(en) bemerkt sinds het verblijf in het PP?
(B.v. conditie, hoeven, gedrag.)


16. Vind je het houden van je paard(en) in een PP gemakkelijker of moeilijker dan in een traditionele wei/paddock/stal?
Beschrijf de eventuele voor- en/of nadelen van het PP waarmee je in de praktijk werd/wordt geconfronteerd.


17. Heb je nog meer gedachten, ervaringen, idee├źn of tips m.b.t. PP die je met ge├»nteresseerden wilt delen?


18. Heb je al een internet-fotoalbum met foto's van je PP?
Vul hieronder dan de URL (link) in naar dat album.Wat moet je nog meer doen voor je PP op deze site geplaatst kan worden?

  1. E-mail me met als bijlage een plattegrond van je PP (in JPG-formaat). Weet je niet hoe dat moet, laat het me dan even weten.
  2. Als je in het formulier hierboven nog geen link naar een fotoalbum had ingevuld, e-mail me die link dan alsnog zodra je een album hebt aangemaakt.
Vergeet deze twee dingen niet, want juist die plattegrond en foto's geven een duidelijk en levendig beeld van jouw Paddockparadijs.


*) LET OP: heb je je naam en e-mailadres ingevuld? Zonder die informatie is verzenden van dit formulier onmogelijk en worden bij een poging tot verzenden alle reeds ingevulde antwoorden gewist!
Mail me a.u.b. als het verzenden van dit formulier niet lukt.

Terug naar vorige pagina