Marja's grindbak

Nieuwsbericht van dinsdag 17 november 2009

De afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het aanleggen van het eerste stukje verharding in mijn PP (afgezien van de verharding in de schuilstal).
Ik heb een grindbak gemaakt in het smalste paadje. Het pad is krap 2 m breed en de aangelegde grindbak is 1 m breed, ca. 3,80 m lang en 10 cm diep. Ik had de bak liever nog langer gemaakt maar ik moest het doen met een hoeveelheid grind die we nog hadden liggen en die volgens mijn rekensommetje een bak van de genoemde afmetingen net zou moeten kunnen vullen. Na het uitgraven heb ik opstaande randen gemaakt van stoeptegels die voor tweederde in de grond zitten. Vervolgens heb ik aan begin en eind van de bak nog een paar zware tegels van 40 x 60 neergelegd en daarna in de bak antiworteldoek aangebracht om er voor te zorgen dat het grind niet met de ondergrond vermengd kan raken.
De inwijding door de paarden was erg leuk, de een was wat dapperder dan de ander maar uiteindelijk zijn ze er allemaal doorheen gegaan. Ze zakken met hun hoeven een eindje weg in het grind dus het is best zwaar lopen en daardoor ook nog goede gymnastiek. Inmiddels draven ze er zelfs zonder problemen doorheen.



Voor meer foto's van de aanleg van de grindbak en de inwijding door de paarden: fotoalbum grindbak.

Terug naar vorige pagina


Heb je vragen, opmerkingen, tips of ervaringen m.b.t. dit onderwerp?
Hieronder kun je reageren. Alvast bedankt voor je reactie!